Pavlova roláda

Pavlova roláda

Pavlova plát

200 g bílky

300 g cukr krystal

20 g kukuřičného škrobu

15 g citronové šťávy

Bílky s cukrem, škrobem a citronovou šťávou nahřejeme na vodní páře za stálého míchání na 60 °C. Pokud nemáme teploměr, postačí nám směs promnout mezi prsty, když necítíme krystalky cukru, je hotovo. Následně sníh vyšleháme do pevna a rozetřeme na pečící papír na plech. Pečeme na horní-dolní režim na 150 °C asi 30 minut, dokud se nám na povrchu nevytvoří křupavá vrstva. Plát otočíme na druhý pečící papír a necháme vychladnout.  

K-smrti-dobry_400x200

Skořicový krém

350 g smetana 33%

250 g mascarpone

2 g mleté skořice

Mascarpone se smetanou a skořicí vyšleháme do pevného krému.

Kompletace

Kyselejší džem (borůvkový, višnový, malinový…)

Z plátu sloupneme pečící papír, potřeme skořicovým krémem a nastříkáme v proužcích oblíbený džem. Pomocí spodního pečícího papíru stočíme a necháme před krájením dobře vychladit.

 TIP na změnu: Zkuste mascarpone vyměnit za cream cheese jako je Lučina, Palouček nebo žervé.

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz