Maracujový vaječňák s vanilkou

Maracujový vaječňák s vanilkou

200 g maracujového pyré

300 g smetany 33%

30 g krupicového cukru

70 g žloutků

1 plechovka kondenzovaného slazeného mléka

1 vanilkový lusk nebo mletá vanilka

200 g tmavého rumu

 K-smrti-dobry_400x200

Vše kromě rumu smícháme v hrnci. Semínka vyškrábneme z vanilkového lusku, a i s ním přidáme do směsi, kterou za stálého míchání pomalu přivedeme k teplotě 85 °C (směs začne houstnout). Poté přelejeme do misky a necháme vychladit, následně přidáme rum (dle Vaší chuti).

 A zde několik tipů na další lahodné vaječníkové příchutě, stačí vždy zaměnit v receptu maracujové pyré a vanilku.

Švestky se skořicí

200 g švestkového pyré (popř. rozvařených a přeceděných švestek) + jedna skořice celá

Třešně s hřebíčkem

250 g třešňové pyré + 5 ks hřebíčku (odeberte ještě 50 g smetany)

Malina s pepřem

200 g malinové pyré + 10 kuliček růžového pepře

Pistácie s tonkou

200 g mléka + 50 g pistáciové pasty + nastrouhaná ¼ tonka fazole

Perníková klasika

200 g mléka + perníkové koření celé (hřebíček, skořice, badyán, kardamon, muškátový oříšek a nové koření)

 

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz