🐻 Šneky s medvědím česnekem 🧄

☑️ Těsto
275 g hladké mouky
100 g celozrnné mouky
170 g mléka
35 g medu
20 g krupicového cukru
50 g žloutků (3 ks)
20 g čerstvého droždí
8 g soli
50 g másla
Do mísy dáme obě mouky, mléko, med, žloutky, cukr a droždí a mícháme cca 3 minuty. Poté přidáme sůl a měkké máslo a hněteme dalších 10-15 minut. Těsto necháme odpočinout a nakynout, poté ho dáme na 15 minut do ledničky.

☑️ Medvědí pasta
60 g medvědího česneku
70 g másla
20 g olivového oleje
sůl
Medvědí česnek rozmixujeme a smícháme s měkkým máslem, olejem a solí.
☑️ Kompletace
50 g piniových oříšků
250 g strouhané mozzarelly
Vejce na potření
Na pomoučněné ploše rozválíme těsto do obdélníku o tloušťce cca 2 mm, potřeme medvědí pastou (asi 1/10 schováme na potření upečených šneků), posypeme piniovými semínky, strouhanou mozarellou a zatočíme ze širší strany do rolády. Nakrájíme na na 12-16 ks.
Šneky vyskládáme do čtvercového (16 ks) nebo obdélníkového (12 ks) ráfku vystlaného pečícím papírem a necháme je nakynout. Pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme na horkovzduch na 175 °C 25-35 minut. Ještě teplé potřete zbytkem medvědí pasty.
Dobrou chuť! 🐻
