🧁Pistáciová ganáž 💚

360 g smetany 33%
130 g bílé čokolády
50 g pistáciového másla (lze zaměnit i za jiné 100% oříškové máslo)
1 plátek želatiny platinum
Špetka soli
Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. 1/3 smetany ohřejeme (nevaříme) a bílou čokoládu necháme lehce povolit v mikrovlnné troubě. Vymačkanou želatinu rozpustíme v teplé smetaně a nalejeme na čokoládu s pistáciovou pastou a špetkou soli. Promícháme tyčovým mixérem, přidáme zbytek studené smetany a znovu promícháme. Zakryjeme na kontakt potravinářskou fólii a necháme alespoň 6 hodin v lednici (ideálně přes noc). Krém pak opatrně vyšleháme a můžeme okamžitě použít k obmazávání nebo zdobení.
Je úžasný v kombinaci s malinami, karamelem, ale i meruňkami, třešněmi nebo fíky. 🥰

