🩷 Malinové mojito Pavlova 🍋🟩

Na 20-25 ks
☑️ Mátový smetanový krém
220 g smetany 33%
30 g čerstvé máty
100 g mascarpone
Den předen namočíme mátu i se stonky do smetany a necháme přikryté přes noc v lednici. Druhý den mátu vyndáme, ke smetaně přidáme mascarpone a vyšleháme ručním šlehačem nebo v robotu.
☑️ Pavlova korpusy
85 g bílky
145 g krupicového cukru
1 g kyseliny citronové
40 g bílé čokolády
Do bílků vmícháme kyselinu citronovou a necháme asi 10 minut odležet. Poté šleháme na střední rychlost v robotu, po lehkém našlehání přidáme nadvakrát cukr. Sníh následně vyšleháme v robotu do pevna. Pomocí hladké špičky stříkáme na vnější stranu silikonových polokoulí o průměru 2-3 cm. Pokud formu nemáme, můžeme stříkat přímo na plech polokoule o průměru 5-6 cm.
Vložíme do trouby rozpálené na 120 °C, ihned teplotu snížíme na 95 °C a na horkovzduch pečeme do zaschnutí asi hodinu a půl. Po vychladnutí polokoule pomocí struhadla lehce srovnáme do roviny a zevnitř potřeme rozpuštěnou bílou čokoládou.
☑️ Limetkovo – malinový krém
20 g čerstvé limetkové šťávy
50 g malinového pyré nebo šťávy z propasírovaných malin
40 g třtinového cukru
4 žloutky
60 g másla
Limetkovou šťávu, rybízové pyré, cukr a žloutky zahříváme na vodní lázni do zhoustnutí, necháme lehce vychladnout a zašleháme tyčovým mixérem máslo.
☑️ Malino – rumový gel
50 g malinového pyré
10 g limetkové šťávy
10 g světlého rumu
15 g cukru krupice
2 g pektinu
Smícháme cukr s pektinem a za stálého míchání při teplotě 40 °C přidáme k pyré se šťávou a rumem. Vše povaříme, necháme vychladnout a po zatuhnutí promixujeme tyčovým mixérem.
☑️ Kompletace
Pavlovky naplníme limetko-malinovým krémem. Ozdobíme mátovou šlehačkou, do které uděláme důlek, který vyplníme malinovým gelem. Ozdobíme limetkovou kůrou a lístkem máty.

